Сполучені Штати Америки є і будуть непохитним партнером України, – у США привітали українців

14 Жовтня 2020, 12:01

У День захисника України 14 жовтня Сполучені Штати вітають хоробрих людей, які захищають демократію, суверенітет і територіальну цілісність України. 

Про це йдеться у відео-привітанні аташе з питань армії та оборони полковника Бріттані Стюарт українцям, опублікованому на Фейсбук-сторінці Посольства США в Україні.

“У День захисника України і кожного дня ми вшановуємо відважних українців, які віддали свої життя, щоб захистити свою країну. І ми шануємо укарїнських чоловіків та жінок, які продовжують самовіддано докладати зусиль для захисту євроатлантичного курсу України, а також її кордонів в умовах безперервної російської агресії. Ми вітаємо захисників України, дякуємо за самопожертву і за те, що наважуються на ризик кожного дня. США є і будуть непохитним партнером України”, – наголосила Бріттані Стюарт.

https://www.facebook.com/43732151935/videos/701628827377977

Нагадаємо, День захисника України офіційно встановлений Указом Президента від 14 жовтня 2014 року «з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи української громадськості».

Цього дня в Україні також відзначають Покрова Пресвятої Богородиці і 75-ту річницю створення УПА.