Росіяни заявили про 60% дефіциту кадрів у сфері “культури” на окупованій частині Херсонщини

10 Квітня 2024, 15:43

Ілюстрація: відкриті джерела.

Попри активне проведення численних пропагандистських акцій та концертів на окупованій частині Херсонщини, росіяни вимушені заявити про дефіцит працівників культури, який сягає 60%.

Про це повідомляє “IPC-Південь” з посиланням на російські джерела.

Однак окупанти вважають програму “Земський працівник культури”, запропоновану диктатором Путіним, все ще актуальною.

“Зараз до нас до регіону приїжджають працювати і викладачі, і працівники культури з Криму, Краснодара, Ростова, навіть із Курська. Жителі Херсонської області проходять підвищення кваліфікації в інших регіонах Росії”, – запевняє міністр Кузьменко.

Міністр культурки РФ додає, що на окупованому лівобережжі Херсонщини є чимало людей, які перекваліфікувалися для роботи в культурній сфері. І все б нічого, проте росіяни за весь час окупації так і не спромоглись надати приміщення для репетицій та виступів для багатостраждальних херсонських театралів-утікачів, котрі погодились на співпрацю із загарбниками та втекли на лівобережжя нашої області. Колаборантка Ружена Рубльова, колись народна артистка і колишня провідна артистка Херсонського академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша, тепер змушена “перекваліфікуватись” у кочову акторку і відвідувати “великі сцени” згаданих Ростова і Краснодара.