Від “земського лікаря” до “земського працівника культури”: росіяни продовжують заманювати кадри на ТОТ України

29 Лютого 2024, 16:30

Ілюстрація: відкриті джерела.

Російські окупанти продовжують створювати нові так звані “програми розвитку”, за допомогою яких намагаються впоратись із дефіцитом кадрів і заохотити працівників приїздити на окуповані території України, звісно, обіцяючи їм фінансову допомогу.

Про чергову програму – “земський працівник культури” – повідомив так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо з посиланням на озвучену президентом РФ Путіним “програму соціального розвитку”.

“За новою програмою “Земський працівник культури” фахівці в малих населених пунктах зможуть отримати 1 млн. рублів одноразової підтримки, а в Новоросії та Донбасі – 2 млн. рублів”, – запевняє Сальдо.

Раніше росіяни запровадили програму “земський лікар”, за якою також заохочували спеціалістів приїздити на окуповані території України. Однак, попри величезні виплати та комплекс пільг для російських медиків, програма не спричинила ажіотажу серед кваліфікованих кадрів РФ. Як повідомлялось, на лівобережжі Херсонщини минулого року погодилось працювати лише 13 медиків з Росії.