Херсонських “евакуйованих” у Воронежі переселять на орендовані квартири з розрахунком 6 квадратних метрів на людину

14 Грудня 2023, 13:49

Влада російського Воронежа почала пошук квартир, які вони збираються орендувати у місцевого населення для розміщення там “біженців” з Херсона. Це житло переформатують у “Пункти тимчасового розміщення” з розрахунком по 6 квадратних метрів на людину. 

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Жителі Воронежа отримали можливість взяти особисту участь у наданні підтримки населенню, яке вимушено залишило житло на територіях України, “Донецької та Луганської Народних Республік”, Запорізької та Херсонської областей. В обласному центрі стартував відбір квартир для використання як пункти тимчасового розміщення (ПВР). З власниками житла укладатимуть муніципальні контракти на закупівлю послуг, яким міська адміністрація оплачуватиме орендну плату”, – йдеться у повідомленні. 

Також зазначається, що будинок, де знаходиться орендована квартира, не повинен бути аварійним. Власник не повинен мати заборгованості з комунальних платежів та податку на майно. Квартира має бути застрахована, повністю оброблена, без пошкоджень, плям, здуття і потертостей. Крім того, у житлі має бути мінімальний набір меблів та побутової техніки.

За словами російських журналістів, власники житла у Воронежі мають сумніви, що держава їм справно виплачуватиме кошти за переселенців. І це не безпідставно, адже велика кількість росіян, які продали свої квартири херсонцям, часом по 6 місяців очікують кошти за так званими “житловими сертифікатами”.

Раніше повідомлялось, що російських рієлторів підозрюють у шахрайстві з херсонськими “житловими сертифікатами”.