Російських рієлторів підозрюють у шахрайстві з херсонськими “житловими сертифікатами”

12 Грудня 2023, 13:10

Рієлтори з російського міста Нижній Тагіл підозрюються в організації шахрайської схеми “відмивання” грошей при використанні так званих “житлових сертифікатів” біженцями з Херсонської  області. Вони створили схему, яка дозволяла купувати переселенцям квартиру дорожче за її реальну вартість. Різниця в грошовому еквіваленті йшла до кишень самих рієлторів.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

На більшу частину сертифікату купується житло, що відповідає параметрам, але фактично за меншу вартість. А різниця в ціні між сумою сертифікату та фактичною вартістю повертається у вигляді так званого «відкату». Наприклад, житло підходить по квадратах, але оздоблення та інші деталі залишають бажати кращого. Продати таку квартиру можна набагато дешевше, ніж заявлено. А різницю – шахраї забирають собі. Причому в такому брудному правочині зацікавлений як той, хто реалізує сертифікат, так і ріелтор. І це, звичайно, незаконно та кримінально карається”, – йдеться у повідомленні. 

Також у своєму матеріалі російські журналісти інформують, що правоохоронці РФ влаштували обшуки у багатьох рієлторських конторах Свердловської області. Всі вони підозрюються у шахрайстві з херсонськими “житловими сертифікатами”.