Переселенців з Херсонщини у Воронежі розселятимуть по орендованих квартирах. Місцеве населення проти

21 Листопада 2023, 15:14

Влада російського міста Воронеж не збирається закрити пункти тимчасового розселення, де живуть переселенці з окупованих Росією українських територій, зокрема, Херсонщини. Людей планують розселити по приватних квартирах, компенсуючи їм вартість оренди житла. Ось тільки місцеве населення не збирається здавати свої помешкання українцям.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Воронежців намагаються переконати пустити пожити до своїх квартир біженців із Донбасу, із Запорізької, Херсонської та Харківської областей. На даний момент близько двох тисяч вимушених переселенців продовжують мешкати в пунктах тимчасового розміщення. Проте їх утримання обходиться дорого як федеральному, так і воронезькому бюджету. Тож у мерії вирішили скоротити витрати, водночас сподіваючись на свідомість городян”, – йдеться у повідомленні. 

За словами російських журналістів, власники житла у Воронежі мають сумніви, що держава їм справно виплачуватиме кошти за переселенців. І це не безпідставно, адже велика кількість росіян, які продали свої квартири херсонцям, часом по 6 місяців очікують кошти за так званими “житловими сертифікатами”.

Крім того, така оренда не звільняє від комунальних платежів. Квартира має бути застрахована. А ще житлова площа повинна становити не менше шести квадратних метрів на людину, у ванній повинна бути плитка; на кухні і в спальні — всі необхідні меблі. Обов’язкові також телевізор, пральна машина, праска та комплекти постільної білизни. Чи захочуть воронежці здавати житло в оренду на таких умовах – поки не зрозуміло.