На території Херсонської громади залишається понад 1500 осіб, які через хворобу прикуті до ліжка

27 Вересня 2023, 12:57

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

На території правобережжя Херсонщини залишається велика кількість маломобільних громадян, у тому числі тих, хто взагалі не може самостійно пересуватись. Стан здоров’я ускладнює цим людям виїзд, а також змушує їхніх близьких залишатись у місті.

Про це в інтерв’ю кореспондентам “IPC-Південь” розповів заступник начальника Херсонської міської військової адміністрації Антон Єфанов.

“Наступна група населення, це дійсно проблемна група – маломобільні особи. Це можуть бути як люди з інвалідністю, так і люди старшого віку, які не мають змоги дістатись до пункту видачі гуманітарної допомоги, тому ми також концентруємо на цьому увагу. На сьогодні у місті Херсоні таких людей, що стоять у нас на обліку, понад 6500. Це саме маломобільних. Тих людей, які через хворобу прикуті до ліжка, більше 1500”, – зазначив Єфанов.

Також заступник начальника Херсонської міської військової адміністрації повідомив, що на сьогодні в Херсонській громаді проживає понад 90 тисяч осіб. Міжнародні благодійні організації, у тому числі й фонди ООН, продовжують надавати гуманітарну допомогу херсонцям, проте зазначають, що цілком забезпечити громаду складно.