З Херсона виїхала більша частина активного населення

26 Вересня 2023, 14:49

Більша частина активної категорії населення виїхала з Херсона у пошуках кращої долі. Прогресивних херсонців лякають не лише щоденні обстріли міста, а й те, що у місті наразі немає попиту на їхні спеціальності. Місту зараз потрібні не професори та програмісти, а робітники та електрики.

Про це під час інтерв’ю нашим кореспондентам повідомив заступник начальника Херсонської міської військової адміністрації Антон Єфанов.

“Під час окупації або зараз, через постійні обстріли, дуже багато саме з активної та прогресивної частини населення міста Херсона виїхало. Люди розуміли, що треба кормити сім’ю, необхідно знайти роботу, щоб підтримувати себе, а не стояти у чергах за гуманітарною допомогою, тому що їхні потреби значно перевищують ту гуманітарну коробку, тож треба працювати. А роботу вони можуть знайти у містах, де більш спокійно, тобто, це центральна та західна Україна, там, де найменше обстрілів”, – зазначив Єфанов.

Також заступник начальника Херсонської міської військової адміністрації повідомив, що в Херсонській громаді є попит на працівників робітничих спеціальностей – комунальників, електриків та управлінців з досвідом. Ці спеціальності є ключовими для забезпечення нормального функціонування міста зараз, однак через небезпеку мало хто погоджується повертатись і працювати в місті, яке кожного дня перебуває під обстрілами.

Раніше повідомлялось, 80 жителів евакуювали з прибережних населених пунктів Херсонщини за останні 10 днів.