В Херсонській громаді зараз проживає близько 90 тисяч осіб

21 Вересня 2023, 14:30

Фото: "IPC-Херсон".

На сьогодні у Херсонській громаді проживає понад 90 тисяч осіб. Міжнародні благодійні організації, у тому числі й фонди ООН, продовжують надавати гуманітарну допомогу херсонцям, проте зазначають, що цілком забезпечити громаду складно.

Про це в інтерв’ю журналістам “IPC-Південь” розповів заступник начальника Херсонської МВА Антон Єфанов.

“Навіть наші великі фонди не можуть надати допомогу на таку кількість населення, тобто, більш ніж 90 тисяч людей. Так, на сьогодні в Херсоні більше 90 тисяч людей постійно проживають. Більше половини з них – це люди старшого віку, тобто, понад 50 років. Є свої особливості, тому ми визначились, що у першу чергу гуманітурну допомогу будуть отримувати сім’ї з дітьми, навіть такі, які мають ті чи інші доходи. Ми не можемо здійснити поквартирну перевірку, тому було вирішено, що всі сім’ї з дітьми, які знаходяться в Херсоні, в наших старостатах, будуть отримувати допомогу”, – зазначив Єфанов.

UNICEF, а також інші продовольчі програми надають підтримку у допомозі сім’ям з дітьми. Міська влада акцентує увагу на тому, щоб ця допомога надавалась на постійній основі.

Наступна група населення – маломобільні особи. Це можуть бути як люди з інвалідністю, так і люди старшого віку, які не мають змоги дістатись до пункту видачі гуманітарної допомоги. На сьогодні у Херсоні таких людей близько 6500. Благодійні та волонтерські організації, а також територіальні центри працюють над забезпеченням цієї катергорії населення необхідною допомогою.

Раніше повідомлялось, що у Херсоні є попит на електриків та управлінців.