Росіяни заявили про атаку морських дронів на їхні патрульні катери у Чорному морі

01 Серпня 2023, 13:16

Патрульний корабель Чорноморського флоту РФ «Василий Быков» виходить із Севастопольскої бухти. Фото: А.Бричевский.

У Міноборони Росії заявили про атаку трьох українських морських дронів сьогодні вночі, 1 серпня 2023 року, на патрульні кораблі «Сергей Котов» та «Василий Быков» Чорноморського флоту, які перебували у південно-західній частині Чорного моря.

Про це Міноборони РФ повідомило у своєму Telegram-каналі.

«Сьогодні вночі збройними силами України здійснено безуспішну спробу атакувати трьома морськими безекіпажними катерами патрульні кораблі «Сергей Котов» та «Василий Быков» Чорноморського флоту, які виконують завдання з контролю судноплавства в південно-західній частині Чорного моря, в 340 км на південий захід від Севастополя. Під час відбиття атаки всі три безекіпажні катери противника знищені вогнем зі штатного озброєння російських кораблів», – зазначили у відомстві.

Як стверджують росіяни, кораблі «Сергей Котов» та «Василий Быков» Чорноморського флоту продовжують виконувати поставлені завдання.

Як зазначають у “Центрі журналістських розслідувань”, патрульний корабель «Василий Быков» був включений до складу Чорноморського флоту РФ у грудні 2018 року, «Сергей Котов» – у травні 2022 року.

Патрульний корабель Чорноморського флоту РФ «Сергей Котов». Фото: А.Бричевский.

Раніше повідомлялось, що російські окупанти у Генічеську продовжують реєструвати незаконні регіональні організації.