Україна повернула контроль над так званими “Вишками Бойка” у Чорному морі

11 Вересня 2023, 13:55

Фото: скріншот з відео, ГУР МО України.

Підрозділи Головного управління розвідки Міноборони провели спецоперацію, внаслідок якої повернули під контроль України бурові газо- та нафтовидобувні платформи «Чорноморнафтогазу» біля берегів Криму в Чорному морі, або так звані “Вишки Бойка”.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

«Вишки Бойка» — це бурові газо- та нафтовидобувні платформи біля берегів Криму в Чорному морі. Росія окупувала їх у 2015 році, а з початком повномасштабного вторгнення використовувала у військових цілях.
Зокрема, як вертолітні майданчики і для розміщення засобів РЛС.
Унікальну операцію зі встановлення контролю над «Вишками Бойка» провели силами підрозділів ГУР МО України, зокрема під контроль були повернуті бурові платформи «Петро Годовалець» та «Україна», а також СПБУ «Таврида» і СПБУ «Сиваш».
Під час проведення операції спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС «Неву», що може відстежувати рух суден у Чорному морі.
Під час однієї з фаз цієї операції відбувся бій між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30.
Внаслідок бою російський літак отримав ураження і змушений був відступити.

Ким насправді є іноземні “спостерігачі” за незаконними виборами на Херсонщині? – читайте у нашому матеріалі.