У Генічеську херсонський єнот покусав головного колаборанта

02 Грудня 2022, 12:54

За інформацією окупантів, вивезений з Херсона пам’ятник князю Григорію Потьомкіну зараз знаходиться у захопленому росіянами приазовському місті Генічеськ, що поблизу з незаконно анексованим РФ Кримом. Останки князя, які окупанти вивезли з Катерининського собору в Херсоні, також на лівобережній Херсонщині.

Про це повідомив призначений росіянами на посаду “т.в.о. губернатора Херсонської області” Володимир Сальдо.

Окрім Потьомкіна, в Генічеську опинився і викрадений з Херсона єнот, якого росіяни назвали “Херсоном”, створили власний телеграм-канал та використовують в пропагандистських цілях.

Примітно, що під час пресконференції Сальдо намагався погладити єнота, але той вкусив колаборанта.

“Єнота ми не віддамо, хоч він і кусається”, – зауважив Сальдо.

Як повідомлялось, росіяни планують розгорнути на захоплених територіях міста Генічеська та Арабатської Стрілки масштабне будівництво житла.

Нагадаємо:

Попри те, що окупанти відмовляються називати Генічеськ новою столицею захопленої частини Херсонщини, однак проводовжують розміщувати там російські органи влади обласного рівня. Наприклад, російський уряд вирішив розмістити у Генічеську територіальний орган Росреєстру.

Окупаційна “адміністрація” Херсонської області заявляла, що рішення про перенесення столиці до Генічеська не приймалося.

Російські “ЗМІ” з посиланням на представника окупаційної «адміністрації» Олександра Фоміна повідомляли, що «адміністративною столицею» захоплених територій Херсонської області стало місто Генічеськ.