Біосферним заповідником “Асканія-Нова” ім. Фальц-Фейна “опікуватиметься” крадій тварин Олег Зубков

25 Лютого 2024, 15:17

Олег Зубков у заповіднику "Асканія-Нова". Фото: соцмережі.

Кримчанин Олег Зубков відтепер “опікуватиметься” тваринами у Біосферному заповіднику “Асканія-Нова”, що на лівобережжі Херсонщини. Чоловік є директором Парку левів “Тайган” і запам’ятався своїми крадіжками. Зокрема Зубков викрав із Херсона єнота, якого зараз активно використовує російська пропаганда, а також вивіз до Криму тварин із зоокуточка міста Каховка.

Новину про Зубкова опублікував у своєму Telegram-каналі так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо.

Директор «Тайгану» Олег Зубков підписав із нашим унікальним біосферним заповідником угоду про співпрацю та закликав усі зоопарки Росії підтримати «Асканію-Нова». Саме в заповіднику нашої області мешкають унікальні для Росії тварини із ареалів по всьому світу”, – зазначив Сальдо.

Олег Зубков "рятує" херсонського єнота, тягнучи його за хвіст

Олег Зубков “рятує” херсонського єнота, тягнучи його за хвіст.

У чому саме полягатиме “піклування” Зубкова про Асканію-Нова, росіяни не зазначають, але, враховуючи діяльність кримчанина на Херсонщині, – нічого доброго Асканію-Нова не очікує. Чоловік вже відвідав заповідник і сфотографувався на фоні тамтешніх тварин.

Нагадаємо, що 17 грудня 2022 року Олег Зубков викрав тварин із зоокуточка, розташованого на станції юних натуралістів (СЮН) у Каховці, що на лівобережжі Херсонщини. Тоді в Крим було вивезено єнота, двох камерунських кіз, трьох ондатр, двох носух та нутрій. У листопаді того ж року чоловік викрав із зоокуточку в місті Херсон ще кількох єнотів, ламу та віслюка.