В російській Пензі діти збирають макулатуру, щоб допомогти викраденому з Херсона єноту

17 Січня 2024, 17:03

Росіяни продовжують видурювати у своїх співвітчизників гроші, використовуючи для цього краденого херсонського єнота. Для цього від імені “евакуйованої” тварини окупанти відкривають збори та приймають донати.  Проте цього разу вони пішли ще далі й залучили до зборів дітей-дошкільнят з Пензи: вони збирають макулатуру для того, щоб “допомогти єноту”.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Вихованки філії № 2 «Перлина» МБДОУ дитячого садка № 137 міста Пензи Варвара та Василиса Ніколаєви теж вирішили не залишатись осторонь, дівчатка протягом тривалого часу збирають макулатуру, а виручені кошти відправляють єноту з Херсона та його бойовим товаришам у зону”, – йдеться у повідомленні. 

Заголовки пензенських газет.

Подія потрапила до місцевої преси, а російські журналісти додатково придумали щемливу  історію про те, що єнот загубився під час “евакуації” з Херсона і його підібрали російські військові. Наспрвді ж тварина була викрадена з одного із херсонських зоокуточків директором кримського зоопарку Олегом Зубковим, про що свідчить безліч фото- та відеофактів. Звичайно, ні до якого єнота зібрані кошти не дійдуть, а будуть витрачені на продовження війни та вбивства українців.

Росіяни крадуть херсонського єнота

Росіяни крадуть херсонського єнота. Скріншот з відео, російські ЗМІ.