У Генічеську росіяни оголосили «вільну економічні зону» до 2050 року

25 Червня 2023, 20:15

Businessman using computer in virtual server room

Російський диктатор Путін підписав федеральний закон, відповідно до якого на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей створюється «вільна економічна зона».

Документ опубліковано на офіційному порталі правової інформації.

«Закон» передбачає створення ВЕЗ терміном до кінця 2050 року, який може бути продовжений. Уповноваженим органом регулювання СЕЗ стане Мінбуд Росії, а її керуючою компанією – “Фонд розвитку територій”.

Таким чином, на підконтрольних РФ територіях України запроваджується “особливий режим підприємницької та іншої діяльності”. Він охоплює податкові та митні пільги, субсидії на відшкодування відсотків за кредитами тощо.

Раніше Рада Федерації схвалила закон про вільну економічну для окупованих територій.

Примітно, що українські збройні сили продовжують визволяти від російської окупації українські землі, та завдають ударів по «глибокому тилу» рашистів, і тому, чи втримаються загарбники на захоплених територіях до вказаного року, зовсім сумнівно.

Нещодавно ЗСУ вдарили по базам російських військ у Генічеську та пошкодили важливий для логістики окупантів Чонгарський міст.

Нагадаємо, будь-які «укази», які рашисти проголошують на окупованих територіях не мають ніякої сили та є юридично нікчемними.