На Херсонщині розпочинають підготовку до масштабних навчань з тероборони

14 Вересня 2020, 18:03

З 17 по 26 вересня на Херсонщині пройдуть масштабні навчання з тероборони, загалом у них візьме участь понад три тисячі резервістів.

За інформацією Херсонської ОДА, навчання проходитимуть в десяти місцях дислокації.
“Ми очікуємо, що участь в цих навчаннях з територіальної оборони візьме вище керівництво держави: цивільне та військове. Тому питання проведення навчань для нас в пріоритеті”, – наголосив голова облдержадміністрації Юрій Гусєв.
Щоб унеможливити поширення COVID-19 під час навчань, учасників тероборони тестуватимуть методом ІФА. За словами директора Департаменту здоров’я Віктора Короленка, вже визначено перелік медзакладів, які проводитимуть ІФА-тестування.
Заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан повідомив, що вже відсьогодні командири батальйонів та інших підрозділів тероборони розпочинають виїзд на місця дислокації для вирішення організаційних моментів.
Як повідомлялося, нещодавно СБУ провела контрдиверсійні тренування на вразливих об’єктах Херсонщини: перевіряли готовність до можливих терористичних атак.
У серпні на одному з полігонів бойової підготовки у Херсонській області неподалік окупованого Криму пройшли навчання підрозділів протиповітряної оборони з відбиття повітряних нападів розрахунками зенітно-ракетних комплексів «Бук-М1» та «Оса-АКМ».