Лівобережжя Херсонщини незаконно відвідав американець-педофіл Скотт Ріттер, відомий своєю антиукраїнською позицією

17 Січня 2024, 13:16

Херсонський колаборант Володимир Сальдо зустрівся з колишнім американським розвідником Скоттом Ріттером, який незаконно приїхав на лівобережжя Херсонщини у рамках свого “турне” по окупованих територіях України. Ріттер займає відверто антиукраїнську позицію і часто з’являється у російських ЗМІ як військовий експерт. Візит на підконтрольну росіянам частину Херсонщини, відповідно, також носить пропагандистський характер та активно висвітлюється прокремлівськими ЗМІ.

Про приїзд Ріттера у своєму Telegram-каналі повідомив так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо.

Скотт Ріттер розповів, що західна пропаганда, використовуючи брехню як головну зброю в Європі та Штатах, вкладає людям в уми тотальну русофобію, намагається скасувати російську культуру, штучно насаджуючи замість неї насильницьку українізацію”, – зазначив Сальдо. 

Володимир Сальдо та Скотт Ріттер під час зустрічі в Генічеську. Фото: російські джерела

Володимир Сальдо та Скотт Ріттер під час зустрічі в Генічеську. Фото: російські ЗМІ.

За словами “губернатора”, Ріттер вважає, що Росія неодмінно переможе у “протистоянні з Заходом”. Американець у розмові з ним нібито зазначив, що образ Степана Бандери є “інфекцією для України”, щоб це не означало. У свою чергу, Сальдо під час зустрічі з Ріттером озвучив свої звичні наративи про те, що Херсонська область – споконвічна територія Росії.

Скотт Ріттер відомий у Сполучених Штатах Америки своєю проросійською позицією. Він є колишнім військовим і в 90-х роках був інспектором ООН з озброєнь у Іраку. Зараз Ріттер створює публіцистичні матеріали для російської державної англомовної медіакомпанії «Russia Today» і часто з’являється у російських ЗМІ. Головним завданням “експерта” є прогнозуваня швидкої перемоги Росії в Російсько-українській війні та вихваляння збройних сил РФ. У квітні 2022 року на своїх сторінках у соцмережах гість Сальдо зазначив, що злочини росіян в Бучі були здійснені не військовослужбовцями армії РФ, а українськими поліцейськими. Українців Скотт Ріттер вважає “неонацистами, що є спадкоємцями фашистів Другої світової війни”.

Зазначимо, що перебування Скота Ріттера на окупованих територіях України є незаконним, адже не погоджено з українською стороною. Проте для гостя Сальдо проблеми з законом – звичайна справа. У 2011 році американський суд визнав його винним у педофілії.  Ріттер провів у в’язниці три роки.