У Білозерській та Олександрівській громадах правоохоронці провели заняття з мінної безпеки для дітей

25 Квітня 2024, 15:06

Фото: Херсонська ОВА.

У звільнених громадах Херсонщини поліцейські вчать дітей правилам мінної безпеки. У Білозерській та Олександрівській громадах працівники ювенальної превенції провели заняття з мінної безпеки для учнів місцевих шкіл.

Про це повідомляє Херсонська ОВА.
Дітям продемонстрували муляжі вибухонебезпечних предметів, покроково розʼяснили алгоритм дій при виявленні таких предметів, куди звертатись за допомогою та що робити, щоб не сталось біди.

Фото: Херсонська ОВА.

Ювенали за допомогою спеціально виготовлених макетів: пластикових протипіхотних та протитанкових мін, ручних гранат, гранатометних пострілів, патронів, які передали у підрозділ для таких уроків безпеки представники громадської організації “Південь Україна”, наочно продемонстрували малечі, як відрізняти вибухонебезпечні предмети, як і де вони можуть бути замасковані, яку небезпеку становлять. Закликали не гратися у посадках, на берегах річок, на відвідувати території, де розташовувалися позиції ворожих військ, оминати місця з високою травою та польові дороги.

Фото: Херсонська ОВА.

Ми пояснюємо дітям, що нині значна частина деокупованих територій нашої області замінована і знадобиться багато часу для розмінування, тож елементарні правила мінної безпеки має знати кожен. Від цього залежить життя і здоров’я. Тому зараз основне наше завдання – навчити насамперед дітей: побачив вибухонебезпечний предмет – не підходь, не чіпай, а телефонуй «101» або «102»”, – зазначив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Віталій Сайфутдінов.