Росіяни визнали, що “ремонти” у деяких школах лівобережжя Херсонщини тривають вже майже рік

17 Квітня 2024, 12:09

Ремонт у Генічеській гімназії №3. Фото: відкриті джерела.

Ремонти в більшості шкіл лівобережжя Херсонщини, які окупанти масово розпочали ще минулого року, досі не завершені. Досить часто підрядники з Росії просто відмовляються працювати в області. Ремонт деяких навчальних закладів триває вже понад рік і найближчим часом точно не закінчиться. Ситуація настільки масштабна, що навіть російські пропагандисти змушені звернути на це увагу.

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь” з посиланням на російські джерела.

На Херсонщині колосальними темпами йде ремонт освітніх закладів. Нерідко, як і в будь-якій роботі, відбуваються зриви – то підрядник попався неблагонадійний, то виникають питання до якості”, – заявляють російські ЗМІ. 

За підрахунками окупантів, за два роки їм вдалось завершити ремонти лише в двох школах регіону. Ще у 23 навчальних закладах “тривають роботи”. Це стосується, наприклад, випадку, коли росіяни вчергове перенесли строки закінчення ремонту в школі №3 міста Генічеськ.

За словами так званого “сенатора” від Херсонщини Ігоря Кастюкевіча, об’єкт стовідсотково буде завершено, але коли саме – невідомо. Самі ж окупанти визнають, що підрядники з Росії відмовляються від роботи на лівобережжі Херсонщини, тому частина об’єктів, на яких було розпочато “ремонти”, зараз є незавершеними.

Раніше повідомлялось, що з усіх шкіл колишнього Чаплинського району росіянам вдалось запустити менше третини.