Херсонська МВА замовила ремонт укриттів у місцевого ФОПа, який існує 8 місяців і не має тендерної історії

13 Квітня 2024, 15:23

Відділ цивільного захисту Херсонської МВА продовжує роздавати замовлення на ремонти у найпростіших укриттях міста сумнівним підрядникам. Наприклад, 12 квітня 2024 року очільник цього структурного підрозділу Олександр Горін підписав два договори з ФОП Тройняков Олексій Вікторович, який було зареєстровано 8 місяців тому в місті Херсон за адресою вулиця Залаегерсег, будинок 17 А, квартира 55. Цей ФОП отримає з міського бюджету відповідно 1 702 217 та 1 548 649 гривень за виконані роботи.

Про це йдеться в закупівлях, опублікованих на порталі Prozorro.

Укриття мають бути відремонтовані до 10 липня поточного року. Цікаво, що це перші підряди для ФОП Тройняков Олексій Вікторович – і одразу на мільйонні суми.

Крім того, 12 квітня 2024 року два підряди на аналогічні ремонти отримала ще одна херсонська фірма “Будівельна компанія “Старсервіс”. Загальна сума запланованих до виконання робіт складає 4 587 255 гривень. Ці укриття мають бути завершені до 11 червня поточного року.

“Старсервіс” до цього вже отримував замовлення на аналогічні роботи у серпні 2023 і лютому та березні 2024 року. Наприклад, 27 березня 2024 року було опубліковано 7 нових підрядів на загальну суму 30 517 410 гривень, які Відділ цивільного захисту віддав зазначеному підприємству.

Цікаво, що, за інформацією  видання “Мост”, засновником “Старсервіс” є Євген Долгошеєнко. У січні 2024 року його звинуватили у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. Чергове засідання суду щодо його справи призначено на 18 квітня поточного року.

Дізнатись про адреси укриттів, у яких за гроші платників податків проводяться ремонти, у минулу хвилю закупівель ІРС-Південь та Центру журналістських розслідувань вдалося лише через інформаційний запит до очільника Відділу з питань цивільного захисту МВА Олександра Горіна. Ми будемо надсилати запити щоразу, коли чиновники  порушуватимуть закон, приховуючи публічну інформацію, що стосується використання публічних коштів і прав жителів Херсона на інформацію про місця розташування укриттів, як того вимагає Указ президента і рішення РНБО.