Херсонська влада замовила додаткові ремонти у найпростіших укриттях: підрядник звинувачується у привласненні коштів

08 Квітня 2024, 11:12

Херсонський будівельник на об’єкті укриття. Вересень 2023. Скріншот відео investigator.org.ua.

Відділ цивільного захисту Херсонської МВА замовив ще два ремонти у найпростіших укриттях міста. На це витратять відповідно 1 507 678 та 1 496 461 гривню. Підрядником виступила фірма “Старсервіс” з міста Херсон.

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь”, посилаючись на інформацію з порталу Prozorro.

“Старсервіс” до цього вже отримував замовлення на аналогічні роботи у серпні 2023 та лютому поточного року. Завершити роботи планується до 4 червня 2024. Цікаво, що, за повідомленням видання “Мост”, засновником “Старсервіс” є Євген Долгошеєнко. У січні 2024 року його звинуватили у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. Чергове засідання суду щодо його справи призначено на 18 квітня поточного року.

Дізнатись про адреси укриттів, у яких за гроші платників податків проводяться ремонти, у минулу хвилю закупівель ІРС-Південь та Центру журналістських розслідувань вдалося лише через інформаційний запит до очільника Відділу з питань цивільного захисту МВА Олександра Горіна. Ми будемо надсилати запити щоразу, коли чиновники  порушуватимуть закон, приховуючи публічну інформацію, що стосується використання публічних коштів і прав жителів Херсона на інформацію про місця розташування укриттів, як того вимагає Указ президента і рішення РНБО.