Вивозив крадене зерно: Андрію Харитонову, окупаційному “директору” Херсонського морпорту, повідомлено про підозру

20 Березня 2024, 16:14

Андрій Харитонов, колаборант. Фото: скріншот з відео російських ЗМІ.

Андрій Харитонов, добровільно пішов на співпрацю з росіянами. Окупанти призначили його так званим “директором” Херсонського морського торговельного порту. 19 березня 2024 року Національна поліція повідомила Харитонову про підозру в пособництві державі-агресору. Зрадник був причетний до вивезення близько 3 тисяч тонн ячменю, викраденого росіянами на Херсонському комбінаті хлібопродуктів.

Відповідний текст підозри опублікований на сайті Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, 54-річний Харитонов Андрій Миколайович, уродженець і житель Херсона, 14 червня 2022 року призначений окупаційним директором захопленого росіянами державного підприємства «Херсонський морський торговельний порт». У вересні 2022 року гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо призначив Харитонова також тимчасовим адміністратором майна ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів».

Як встановили правоохоронці, наприкінці жовтня 2022 року Андрій Харитонов вивіз з території комбінату близько 3 тисяч тонн ячменю, що належали ТОВ «Пирятинський делікатес» і Westagro Trade Commodities LTD.

Злочин Андрія Харитонова кваліфіковано за ч. 1 ст. 111-2 КК України – пособництво державі-агресору. Колаборанту загроржує від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що херсонський журналіст-колаборант Юрій Анісімов голосує на незаконних “виборах” в окупованому Криму і прославляє Путіна.