Херсонський журналіст-колаборант Юрій Анісімов голосує на незаконних “виборах” в окупованому Криму і прославляє Путіна

19 Березня 2024, 15:09

Юрій Анісімов, колаборант. Фото: російські ЗМІ.

Заслужений журналіст України і колаборант Юрій Анісімов взяв участь у незаконних “виборах” президента РФ в окупованому Криму. Зрадник палко вихваляє російського диктатора, називає Крим своєю “другою Батькіщиною” і жаліється на “безвладдя і беззаконня в Україні”.

Про це повідомляє “IPC-Південь” за посиланням на російські ЗМІ.

Про бажання взяти участь у так званих “виборах” президента РФ, що незаконно проводяться на окупованих територіях України, Анісімов повідомив у інтерв’ю російським ЗМІ.

Юрій Павлович Анісімов разом із сім’єю переїхав з Херсона до Сімферополя у вересні 2022 року. Там він отримав квартиру за так званим “житловим сертифікатом”.

У своїх коментарях російським пропагандистським виданням Анісімов жаліється на “беззаконня в Україні”, сварить українську владу, а також всіляко восхваляє окупантів, називає Крим своєю “новою Батьківщиною” і вважає власним обов’язком взяти участь у незаконному голосуванні.

“Вважаю тут, у Криму, все нормально, тут стільки будується, йде життя. А там, у Херсоні – нічого. <…> І взагалі тут порядку значно більше. Можу порівняти. Хоча люблю Україну. Але не люблю цю владу українську. Там мерзотники при владі”, – розповідає колаборант Анісімов.

За словами зрадника, брати участь у виборах президента Росії він буде обов’язково, але через свій вік голосуватиме не очно, а онлайн – за допомогою так званого “електронного дистанційного голосування”.

Юрій Анісімов давно був відомий своєю антиукраїнською позицією. У своїх статтях колаборант ретранслює традиційні наративи російської пропаганди про “Херсон ісконно русскій город”, “історичний спадок Російської імперії” і таку іншу маячню. Тому не дивно, що для російських окупантів він становить певну цінність. За виказану лояльність росіяни планують долучити Анісімова до так званого “Союзу журналістів Росії”, про що повідомив інший пропагандист – Алєксандр Малькевич.