Російські окупанти затримали Геннадія Осьмака, ексредактора генічеського сайту «Новий Візит»

07 Березня 2024, 16:31

Геннадій Осьмак. Фото: відкриті джерела.

Колишній головний редактор сайту “Новий Візит” (м. Генічеськ) Геннадій Осьмак був затриманий російськими окупантами на Херсонщині за доносом. Йому закидають “участь у незаконному збройному формуванні”, через те, що журналіст нібито був «штатним піарником» неіснуючого “Кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана” і підтримував водну блокаду окупованого Криму.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на російські пропагандистські медіа.

За їхньою інформацією, російські силовики на окупованій Херсонщині затримали генічеського журналіста Геннадія Осьмака, який до березня 2022 року був головним редактором сайту “Новий Візит”.

Пропагандисти називають Осьмака «штатним піарником» неіснуючого “Кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана”, який в РФ визнаний “терористичною організацією”. Крім того, Осьмаку закидають підтримку водної блокади окупованого Криму.

Росіяни стверджують, що поліція відкрила щодо Осьмака кримінальну справу за статтею “Участь у незаконному збройному формуванні” та наразі перевіряє його причетність до роботи на Службу безпеки України.

Також, за повідомленнями пропагандистських ресурсів, Осьмак після окупації нібито відійшов від справ і отримав російський паспорт, а затримали його за доносом.

Як повідомлялось раніше, 22 березня 2022 року Геннадій Осьмак заявив про припинення своєї діяльності на посаді головного редактора сайту “Новий Візит”.

“Увага! Як редактор вимушений повідомити, що від сьогодні я не маю відношення до роботи сайту Новий Візит та до інформації, яка там буде розміщуватися”, – написав Осьмак у Facebook.

До того моменту Геннадій Осьмак більше двох тижнів продовжував працювати в умовах окупації, оскільки Генічеськ було взято під контроль російськими військами ще у перший день вторгнення. Повідомлення про припинення роботи сайту «Новий Візит» Осьмак опублікував 12 березня 2022 року.

Раніше повідомлялось, що двом військомим РФ загрожує довічне ув’язнення за вбивство цивільного на Херсонщині.