Працював поліцейським на окупантів: житель Чорнобаївки Степан Чопак отримав підозру

16 Березня 2024, 12:56

Степан Чопак, колаборант. Фото: відкриті джерела.

Степан Чопак, житель села Чорнобаївка Херсонського району, добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками і влаштувався так званим “інспектором батальйону патрульно-постової служби окупаційного МВС Херсонщини”. Незадовго до пономасштабноої війни його притягали до відповідальності за керування машиною у стані сп’яніння. Також він має чималі борги в Україні. За скоєний злочин йому повідомлено про підозру в колабораційній діяльності.

Відповідний текст підозри опублікований на сайті Офісу генерального прокурора.

За даними слідства встановлено, що 39-річний Чопак Степан Степанович, уродженець Каховки, житель села Чорнобаївка, добровільно перейшов служити ворогу. Його призначили т. в. о. інспектора батальйону патрульно-постової служби окупаційного МВС Херсонської області в червні 2022 року.

“Підозрюваний забезпечував охорону громадського порядку і громадську безпеку за законодавством РФ”, – йдеться у тексті підозри.

За скоєний злочин йому заочно повідомили підозру в колабораційній діяльності за ч. 7 ст. 111-1 КК України. Степану Чопаку світить від 12 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, Степан Чопак переважно не працював, а в кінці 2020 року мав роботу в місцевому комунальному підприємстві «Херсонські авіалінії» Херсонської обласної ради.

Раніше повідомлялось, що колаборант із Генічеська поставлятиме до Москви фіточай, зібраний на лівобережжі Херсонщини.