Колаборант із Генічеська поставлятиме до Москви фіточай, зібраний на лівобережжі Херсонщини

15 Березня 2024, 12:48

Фірма генічеського колаборанта Алєксєя Колячкіна підписала договір про співпрацю з московськими підприємцями. Колячкін, котрий є депутатом незаконної “Генічеської муніципальної ради”, поставлятиме до Росії фіточай, який збирає на лівобережжі Херсонщини. Для цього чоловік влітку 2023 року зареєстрував за російським законодавством  ТОВ “Трави Азова”.

Про бізнес Колячкіна повідомляють російські ЗМІ.

Родина Алєксєя захоплювалася збиранням трав давно. У травні 2022 року їм вдалося зібрати 3,5 тонни квітучої ромашки, напередодні Трійці сім’я збирала чебрець на Арабатській стрілці, а у червні, спільно з генічеськими школярами, Алєксєй збирав цвіт липи. Сімейне хобі переросло в справжнісінький бізнес із виробництва фіточаю. 2023 року Алєксєй зареєстрував підприємство «Трави Азова» в Росії. Після «прописки» бізнесу підприємство придбало спеціалізоване обладнання, сертифікувало та запустило виробництво”, – йдеться у повідомленні. 

Колаборант Алєксєй Колячкін

Збирати фіточаї родині Колячкіних, напевно, допомагає посада, яку займає її голова. Колаборант, згідно з російськими джерелами, є заступником директора віджатого окупантами Азово-Сиваського національного парку. Крім торговлі з москвичами, Алєксєй Колячкін також активно співпрацює з кримськими бізнесменами. Як повідомляють українські Телеграм-канали, 25 грудня 2023 року чоловік заснував ще одне ТОВ “Алмакт”, що займатиметься видобутком солі на лівобережжі Херсонщини, ймовірно, саме в районі озера Сиваш, охороною природи якого Колячкін має займатись. Видобувати сіль колаборанту допомагатимуть кримчани Вікторія Барінова і Макар Макаров.

Крім бізнесу та імітації охорони навколишнього середовища, Колячкін також вибудовує свою політичну кар’єру. Він є діючим депутатом так званої “Генічеської ради” від провладної російської партії “Єдіная Россія”.