Домогосподарства на звільнених та прифронтових територіях отримають насіння овочів для весняної посівної

12 Березня 2024, 15:03

Фото: Мінагрополітики.

Понад 200 тисяч домогосподарств отримають насіння овочів для посівної. 10 тонн насіння за підтримки Мінагрополітики та USAID-АГРО будуть розподілені серед жителів звільнених та прифронтових територій, вимушених переселенців та соціально незахищених верств населення (багатодітних, малозабезпечених сімей тощо) з інших регіонів.

Про це повідомляє Мінагрополітики.

“На початку повномасштабної війни ми зіткнулися з нестачею овочів через окупацію Південної України. Багатьом людям довелося покинути свої домогосподарства або відновлювати їх після звільнення.  Сьогодні ми офіційно передаємо 10 тонн насіння овочів і кукурудзи для весняної посівної кампанії 2024 року. Ця допомога дасть можливість 200 000 домогосподарствам на звільнених територіях України виростити до 70 000 тонн овочів і кукурудзи”, – підкреслив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Передача насіння здійснюватиметься через місцеві ради під координацією Всеукраїнської асоціації громад (ВАГ), яка реалізує за підтримки Програми USAID-АГРО проект «Згуртовані громади».

Фото: Мінагрополітики.

До лютого 2024 рок органи місцевого самоврядування проводили аналіз потреб своїх громад у насінні (скільки вимушених переселенців, соціально незахищених сімей чи жителів звільнених та прифронтових громад мають присадибні ділянки та потребу в допомозі насінням). Після цього вони надіслали заявки до Всеукраїнської асоціації громад. ВАГ проаналізувала заявки та розподілила наявне насіння серед громад.

Фото: Мінагрополітики.

Протягом березня ВАГ доставить насіння до органів місцевого самоврядування, які розподілять насіння серед домогосподарств. Для підвищення результативності вирощування, у громадах буде також поширюватися  інфографіка з рекомендаціями по посіву, догляду за рослинами та зберіганню врожаю овочів.

Фото: Мінагрополітики.

Раніше повідомлялось, що Херсонщина – у лідерах з розмінування земель сільськогосподарського призначення.