СБУ затримала колаборантку з Херсонщини, яка під виглядом переселенки ховалася у Кривому Розі

13 Лютого 2024, 15:56

Фото: Управління СБ України в Херсонській області.

Служба безпеки викрила ще одну організаторку незаконного “референдуму РФ”, який відбувся у період окупації правобережної Херсонщини. Зловмисниця переховувалась у Кривому Розі та оформила собі соцвиплати. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Під час фейкового плебісциту жінка входила до російського «виборчкому» у захопленому на той час селищі Веселе Каховського району.
У супроводі озброєних загарбників вона обходила приватні домоволодіння і закликала місцевих жителів «проголосувати за приєднання» регіону до РФ.
Після звільнення громади колаборантка під виглядом переселенки виїхала до Кривого Рогу, де намагалась переховуватись від правосуддя.
Крім того, перебуваючи у місті, фігурантка оформила документи на отримання соціальних виплат і житла.
У результаті стабілізаційних заходів співробітники СБУ викрили зловмисницю, встановили її місцеперебування і затримали.
За даними слідства, колаборанткою виявилась жителька Новокаховської міської громади. На початку повномасштабного вторгнення рф жінка підтримала російських загарбників і запропонувала їм свою допомогу у війні проти України.
Наразі вона під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.