Трьох цивільних жителів Горностаївки російські окупанти більше трьох місяців утримують у полоні

13 Лютого 2024, 12:18

Денис Шум Фото: соцмережі.

Вже більше трьох місяців російські загарбники незаконно утримують в полоні трьох цивільних мешканців Горностаївки Каховського району Херсонщини – 23-річного Дениса Шума і 22-річних Івана і Антона Штепів. Їх позбавили волі ще в листопаді 2023 року. Окупанти досі викрадають тут цивільних, але переважно утримують їх у неволі один або декілька днів.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як розповіли ЦЖР жителі Горностаївської громади, з листопада 2023 року незаконно позбавлені волі троє місцевих чоловіків – 23-річний Денис Шум і 22-річні брати-близнюки Іван і Антон Штепи.

“На початку листопада окупанти захопили братів Штепів. Жодних офіційних даних про причини їхнього затримання ніхто так і не надав. Неофіційно ж їх звинувачують у наведенні ЗСУ на російські позиції і погрожують, що їх за це будуть судити”, – сказали джерела ЦЖР.

Приблизно тоді ж окупанти позбавили волі Дениса Шума. Його також нібито підозрюють у співпраці з ЗСУ.

Як відомо, 20 листопада 2023 року окупанти затримали в Горностаївці 28-річного Руслана Руснака, колишнього українського військового. Пізніше його рідні дізналися, що Руслана російські загарбники закатували до смерті в перший же день у неволі, але повідомили про це близьким лише за тиждень.

За словами жителів Горностаївки, російські окупанти продовжують незаконно позбавляти волі цивільних людей. Переважно їх тримають “на підвалі” один-два дні, а потім відпускають.

За даними російського Telegram-каналу Astra, Дениса Шума, Івана і Антона Штепів затримали поліцаї з місцевого окупаційного відділу поліції разом із невідомими людьми у цивільному одязі.