Росіяни вже дев’ять місяців не можуть завершити ремонти в школах окупованого селища Новотроїцьке

07 Лютого 2024, 16:49

Дві школи окупованого Новотроїцького на Херсонщині досі знаходяться у стані ремонту, який триває вже близько дев’ять місяців. Роботи тут мали закінчитися ще до 1 вересня 2023 року, проте росіяни нікуди не поспішають. Євгенія Кузьменко, колишня масажитка та гауляйтерка населеного пункту, між тим, обіцяє, що ремонти на “фінішній прямій”.

Перші згадки про те, що в Новотроїцькій школі №1 відбуватимуться ремонтні роботи, з’явились у російських ЗМІ ще в травні минулого року. Ймовірно, тоді ж вони і стартували. Підрядниками виступили фахівці з Краснодарського краю, а на об’єкті, за словами росіян, одночасно працювали 70 спеціалістів.

За місяць російські журналісти опублікували великий сюжет про цю школу, в якому продемонстрували її поточний стан. Ремонт на об’єкті планували завершити до початку нового навчального року. Також тут мав з’явитись ще один новий корпус. Навіщо – росіяни не пояснили.

Новотроїцька школа №1 влітку 2023 року

Новотроїцька школа №1 влітку 2023 року.

Те, що школу буде невдовзі відкрито, окупанти підтверджували і в червні, і в серпні 2023 року . “Без допомоги від Росії ми не змогли б якісно та вчасно підійти до нового навчального року”, – прокоментував тоді “героїчні звершення” краснодарських підрядників Сергій Черевко, заступник так званого “губернатора” лівобережжя Херсонщини. У серпні 2023 почались ремонтні роботи і в Новотроїцькій школі №2, і вони також мали закінчитись до свята “Першого дзвоника”.

Чи треба говорити про те, що росіяни не встигли завершити ремонти до 1 вересня? Цього дня святкову “лінійку” в окупованому Новотроїцькому було проведено у приміщенні місцевого Будинку культури, чого раніше ніколи не було. Це викликало обурення у батьків, а адміністратори місцевих проросійських Телеграм-каналів змушені були видаляти їхні гнівні повідомлення.

Про ремонти у двох новотроїцьких школах згадали аж у листопаді, повідомивши, що вони на “фінішній прямій”. У коментарях під цими публікаціями місцеві жителі постійно питали, коли їхні діти нарешті підуть до школи. Останній такий коментар з’явися 15 листопада 2023 року.

Місцеві стверджують, що краснодарським підрядникам  не виплатили належну заробітну плату, тому вони просто поїхали з Новотроїцького. Як вже зазначалось, на початку лютого 2023 року, тобто, через 9 місяців після старту “ремонтів”, гауляйтерка населеного пункту Євгенія Кузьменко заявила, що роботи тут ось-ось закінчаться. Ми, звичайно, скептично ставимось до цих обіцянок колишньої масажистки. Справи у громаді її цікавлять все менше, а сама вона все частіше з’являється на різних “форумах” та “курсах” в Росії. Наприклад, нещодавно Кузьменко вирушила на “підвищення кваліфікації” до Сахаліну і похвалилась своїм відвіданням місцевого гірськолижного курорту.

Євгенія Кузьменко відпочиває на Сахаліні

Євгенія Кузьменко відпочиває на Сахаліні.

Як повідомлялось раніше, росіяни обіцяють закінчити ремонт у генічеській школі №3, який тут триває вже понад півроку. Навчальний заклад мав відновити роботу ще 1 вересня 2023 року, але, через криворукість російських підрядників, здати його не можуть і досі. На об’єкті, за словами росіян, працює до 60 будівельників з Краснодарського краю, проте відкриття школи вже двічі переносилось.