Росіяни побудували на лівобережжі Херсонщини “підземне місто”

16 Лютого 2024, 10:41

Фото росЗМІ

На окупованих територіях Херсонської області росіяни буквально викопали цілий житловий комплекс, який вони називають “підземним містом”. Протяжність комунікацій складає близько трьох кілометрів. “Місто” знаходиться на глибині трьох метрів і зверху перекрите бетонними плитами. Таким чином, окупанти намагаються убезпечити себе від українських дронів та артилерії.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

ПІдземна спортивна зала

Підземна спортивна зала.

У підземних спорудах знаходяться не лише житлові приміщення, а й кухня, їдальня, лазня, спортзал, пральня, сушарка, кімната ремонту та перукарня. Кухня вміщує 75 солдатів, кожен житловий бліндаж – до восьми людей. Усередині є печі, зв’язок, світло, а також система центрального сповіщення. У спортзалі – гирі, груші та штанга”, – йдеться у повідомленні.

Підземна кухня

Підземна кухня.

За словами росіян, їхні військові відчувають себе під землею, “як вдома”. “Місто” є не першим об’єктом, який росіяни викопали на Херсонщині. Ще на початку минулого року на лівобережжі області почали з’являтись підземні храми. У цих “святих бліндажах”, яких зараз вже існує мінімум три, проходять служби та молебні, весілля окупантів, а навколо них навіть водять “хресні ходи”.

На початку лютого також з’явилась інформація про цілий хлібзавод, який, побоюючись української артилерії, окупанти також вирішили відкрити під землею. Завод працює цілодобово та випікає  щодня до 12 тонн хліба виключно для російських військових.