Росіяни відкрили для своїх військових на лівобережжі Херсонщини підземний хлібозавод

01 Лютого 2024, 14:20

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

Росіяни продовжують “окопуватись” на лівобережжі Херсонщини, часом роблячи це буквально. Нещодавно на підконтрольній їм території області з’явився підземний хлібозавод, що випікає на добу до 12 тонн хліба. Працює він цілодобово та виготовляє випічку виключно для російських військових.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

За кілька десятків кілометрів від фронту працює місцевий підземний хлібозавод. За день він видає 12 тонн хліба: 6,5 тонн житнього та 5,5 тонн пшеничного. Пекарня надійно прихована від обстрілів противника і є виробництвом повного циклу: від просіювання борошна до випуску готової продукції. Якість солдатського хліба ретельно контролюють, щоб настрій бійців здіймався, як на дріжджах”, – зазначають росіяни. 

Фото: російські ЗМІ.

А поки росіяни “підіймають настрій” хлібом своїм бійцям, у місцевого населення окупованого лівобережжя Херсонщини із забезпеченням цим продуктом є певні проблеми. Так званий “голова уряду” Херсонської області Сергій Алєксєєнко повідомив, що у 6 із 14 “округів” окупованої частини області повністю перестали виробляти та продавати соціальний хліб. Соціальний хліб не можуть купити жителі Нижньосірогозького, Іванівського, Олешківського, Каланчацького, Чаплинського та Верхньорогачинського районів. “Якщо в прифронтових Олешках закриття основної пекарні ще можна пояснити, то для решти завозити хліб із сусідніх регіонів країни, не випікаючи свого, – просто ганьба”, – зазначає  Алексєєнко.