Російські бізнесмени зареєстрували на Арабатській Стрілці підприємство з торгівлі агрохімічними продуктами і добривами

09 Лютого 2024, 13:45

Ілюстрація: відкриті джерела.

Російські окупанти продовжують реєструвати свій бізнес на тимчасово окупованих територіях України. Підприємці з Біробіджана зареєстрували на Арабатській Стрілці фірму з торгівлі агрохімічними продуктами і добривами.

Про це повідомляє Telegram-канал “Генічеськ UA”.

22 січня 2024 року в російському держреєстрі було зареєстровано ТОВ “Химагродв”. Засновником підприємства є Онопко Сергій Олександрович, а генеральним директором зазначена Касірова Валерія Абдугафорівна.

Якоїсь особливої інформації про власника незаконної фірми Сергія Онопка ані в реєстрах, ані в Мережі немає. У минулому Онопко був засновником і директором ТОВ “Лазурит ДВ” у Хабаровському краї.

Юридична адреса “Химагродв” зареєстрована у с. Стрілкове, вул. Берегова, будинок 28А, офіс 2. За цією адресою розташована база відпочинку “Саторія”, власником якої є ніхто інший, як житель Херсона Микола Березовський.

У січні цього року “Генічеськ UA” повідомляв про те, що російські силовики заарештували Миколу Березовського та відвезли його в невідомому напрямку. Примітний той факт, що його донька Катерина Березовська продовжує вести туристичний бізнес батька і поширює в Мережі рекламу про відпочинок.

Раніше повідомлялось, що окупанти обіцяють побудувати чергове “нове місто” поблизу Скадовська і проводити там «Таврійські ігри».