Окупанти обіцяють побудувати чергове “нове місто” поблизу Скадовська і проводити там «Таврійські ігри»

07 Лютого 2024, 13:54

Ескіз проєкту рекреаційного центру «Таврійські олімпійські юнацькі ігри», який окупанти обіцяют збудувати у Скадовську.

Після того, як окупанти провалили проєкт так званого «нового міста» на Арабатській Стрілці, – тепер вони обіцяють побудувати ще одне, вже поблизу Скадовська, і проводити там фестиваль «Таврійські ігри».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Поплічники окупантів обіцяють збудувати гігантський простір для відпочинку і розваг, з концертними і спортивними майданчиками та санаторно-курортними комплексами на березі Чорного моря. Вони також мріють «відродити» міжнародний музичний фестиваль «Таврійські ігри». Відстань від лінії фронту до Скадовська становить близько 60 кілометрів.

Керівники окупаційної влади Херсонщини повідомляють про розробку проєкту будівництва на березі Чорного моря величезного рекреаційного центру під назвою «Таврійські олімпійські юнацькі ігри». Проєкт розроблено з претензією на будівництво цілого курортного містечка, де крім величезного простору для відпочинку і розваг з концертними і спортивними майданчиками, плануються санаторно-курортні комплекси та житлові квартали.

«Це буде практично нове місто, яке стане родзинкою Херсонської області. Це буде шедевр», – мріє Олександр Дудка, голова окупаційної адміністрації Скадовська.

Ескіз проєкту рекреаційного центру «Таврійські олімпійські юнацькі ігри», який окупанти обіцяют збудувати у Скадовську.

За його словами, в новому «місті» окупанти збираються «відродити» міжнародний музичний фестиваль «Таврійські ігри». Втім, гауляйтер міг помилитись, адже цей фестиваль існував у до 2008 року у Каховці, а в Скадовську проходив Всеукраїнський дитячий фестиваль «Чорноморські ігри». У 2023 році він вперше відбувся в Києві через окупацію Херсонщини російськими загарбниками.

На які кошти буде будуватись це «місто щастя» за 60 кілометрів від лінії фронту, не повідомляється. Однак ці красиві картинки з ескізами нового курортного містечка мають ту ж мету, що і проєкт «нового міста» на Арабатській стрілці, з «урядовим кварталом» та житловими комплексами, – порожні обіцянки «кращого життя в Росії».

У 2022 році, після звільнення ЗСУ Херсона і втечі окупаційного уряду в Генічеськ, гауляйтер ТОТ Херсонщини Володимир Сальдо заговорив про заговорив про намір побудувати нове місто на Арабатській Стрілці, на узбережжі Азовського моря. Тут також нібито розробили «план відновлення» курортної зони, що мала б стати «стрибком у майбутнє». Сальдо обіцяв навіть обігнати «відбудову» зруйнованого росіянами Маріуполя. Однак жодних доказів початку будівництва якихось нових великих об’єктів на пісках Арабатки росіяни не надали, попри неодноразові згадки про цей “грандіозний проєкт” і наміри залучити до нього інвесторів.

Натомість гауляйтер Сальдо та російський віце-прем’єр Марат Хуснуллін прозвітували про «будівництво урядового кварталу», яким виявився віджатий реабілітаційний комплекс професора Козявкіна. Тож, ймовірно, кошти на будівництво були банально вкрадені.

Російські підприємці з рідної для глави окупаційного уряду Андрєя Алєксєєнка Кубані навесні 2023-го обіцяли вже до кінця року збудувати житловий квартал у Генічеську із 21-ї п’ятиповерхівки. Під красиві картинки проєкту росіяни закликали жителів Херсонщини нести їм житлові сертифікати. Будівництво зупинилось на стадії котловану.