Сальдо згадав про фейкове “нове місто” на Арабатській Стрілці та почав пошук інвесторів, які бажають вкласти в нього гроші

24 Січня 2024, 12:07

Клініка професора Козявкіна, яку сальдо називає "адміністративним центром нового міста"

Так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо реанімував свій старий фейк про нібито будівництво нового міста в окупованій Генічеській громаді. За словами колаборанта, станом на сьогодні триває проєктування нового “мегаполісу”, хоча рік тому він повідомляв, що його будівництво вже почалось. Під виглядом “нового міста” тоді росіяни демонстрували захоплену ними клініку на Арабатській Стрілці.

Фейки про будівництво міста знову з’явились в російських ЗМІ.

Проєктні роботи дедалі більше ведуться. Наразі ведуться підготовчі роботи з прокладання інженерних мереж: необхідно збільшити потужності. Дедалі більше інвесторів заявляють про свою участь”, – зазначив Сальдо. 

За словами колаборанта, на фінансування “нового міста” вже вишикувалась черга із російських інвесторів. Куди вони вкладатимуть гроші – невідомо, адже ніякого міста не існує. Про початок його будівництва було оголошено ще у грудні 2022 року. Тоді Сальдо заявляв, що, крім житлових комплексів, окупанти щедро обіцяють збудувати школи, дитячі садки, магазини і всю суміжну інфраструктуру.  Також колаборант оголосив про намір обігнати відбудову зруйнованого  росіянами Маріуполя. Як підтвердження початку будівництва, Сальдо демонстрував росіянам приміщення віджатої окупантами Клініки професора Козявкіна, що відкрились на Арабатській Стрілці задовго до початку повномасштабного вторгнення. З того часу ніяких нових об’єктів у межах “нового міста” поблизу Генічеська не з’явилось.