Гауляйтерка села Чкалове на Херсонщині Лариса Матрос отримала підозру в державній зраді

29 Лютого 2024, 11:16

Лариса Матрос, колаборантка. Фото: відкриті джерела.

Лариса Матрос, фермерка з Херсонщини, яка добровільно пішла на співпрацю з ворогом і отримала посаду так званої “голови окупаційної адміністрації” села Чкалове Новотроїцької громади Генічеського району, заочно отримала підозру СБУ в колабораційній діяльності і державній зраді.

Відповідний текст підозри опублікований на сайті Офісу генерального прокурора.

Слідством було встановлено, що 57-річна Матрос Лариса Дмитрівна, уродженка м. Чистякове Донецької області, жителька села Чкалове Новотроїцької громади Генічеського району, добровільно перейшла на бік російських окупантів. Представники СБУ стверджують, що нібито у травні 2023 року на організованих окупантами зборах жителів села її обрали “старостою” сіл Чкалове, Двійне, Воскресенське і Ковильне.

“Відтоді вона взаємодіє з окупаційними органами влади, проводить різноманітні збори і громадські обговорення, посилює заходи тимчасової окупації”, – зазначено у тексті підозри.

За скоєний злочин Ларисі Матрос повідомлено підозру в державній зраді і колабораційній діяльності – за ч. 5 ст. 111-1 і ч. 2 ст. 111 КК України. Зловмисниці загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що колишньому гауляйтеру Горностаївки Юрію Гранкіну винесено вирок: 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.