Журналіст з Херсонщини Олег Батурін звернувся із заявою до Нацполіції через погрози

05 Січня 2024, 12:41

Олег Батурин. Фото: відкриті джерела.

Журналіст з Херсонщини Олег Батурін отримує погрози і 4 січня 2024 року звернувся із заявою до Національної поліції України про скоєння злочину за ознаками ч. 1 ст. 345-1 Кримінального кодексу України – погроза або насильство щодо журналіста.

Про це інформує Центр журналістських розслідувань з посиланням на повідомлення Олега Батуріна. в соцмережі.

Погрози журналіст пов’язує з публікацією матеріалу про бізнес в окупації Валерія Салтикова, депутата Херсонської обласної ради від «Європейської солідарності», колишнього голови Каховської райдержадміністрації.

«Підставою для цього (заяви у Нацполіцію, – ред.) стала нетипова хвиля погроз, які я отримую останнім часом. Оскільки вона виникла після публікації інформації про те, що чинний депутат Херсонської обласної ради від політичної партії «Європейська солідарність» Валерій Салтиков зареєстрував свій бізнес у окупантів, цю хвилю погроз я пов’язую саме з реакцією на цю публікацію», – написав Батурін на своїй сторінці у Facebook.

За словами журналіста, він не вперше стикається з погрозами на свою адресу та бездіяльністю поліції. За його словами, у 2019 році, коли він звернувся з заявою на погрози від Павла Філіпчука, який тоді був депутатом Херсонської обласної ради від Опоблоку, а нині є головою окупаційної адміністрації Каховки, поліція не хотіла навіть реєструвати заяву.

«Як мені пояснювали поліцейські, вони його бояться. Також пам’ятаю реакцію наших правоохоронців на мою публікацію про численні публічні заклики щодо знищення України і українців, щодо розпалювання війни, які здійснював один дуже відомий у Каховці персонаж протягом 2014-2017 років, коли в Україні вже палала війна і який після 24 лютого 2022 року очікувано побіг зривати українські прапори і прислужувати окупантам. «Всі ці його публічні заклики, пости в соцмережах і поширення ним совєцької символіки – це не доказ», – так казали мені правоохоронці, відмовляючись відкривати кримінальне провадження щодо тієї істоти. Сподіваюсь, подібних пояснень я вже не почую», – написав журналіст.