Ексдиректору Музею історії Нової Каховки повідомлено про підозру в колабораціонізмі

05 Грудня 2023, 15:01

Колаборант Віктор Васильєв. Фото: скріншот / російські ЗМІ.

Черговий колаборант, колишній директор Музею історії у Новій Каховці, добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами і отримав підозру.

За процесуального керівництва Каховської окружної прокуратури жителю Херсонщини заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі та виправдовуванні збройної агресії рф (ч. 6 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України).
Мова йде про 66-річного Віктора Васильєва.
За даними слідства, підозрюваний, колишній директор Музею історії Нової Каховки, з перших тижнів окупації добровільно погодився на співпрацю з ворогом на території тимчасово захопленого Каховського району.
Зрадник веде антиукраїнську пропаганду у засобах масової інформації країни-агресора і називає себе «заведующим сектором пресс-службы Каховской администрации».
У своїх коментарях для російських медіа підозрюваний виправдовує збройну агресію проти України та окупацію територій. Називає «воєнними злочинцями» саме українську армію та перекладає на неї відповідальність за злочини рф – йдеться зокрема про руйнування Каховської ГЕС та Музею історії Нової Каховки.