Російські пропагандистські медіа повідомили про “перегрупування” військ на півдні, а згодом спростували це повідомлення

13 Листопада 2023, 12:03

Ілюстрація: відкриті джерела.

Деякі російські медіа з посиланням на міністерство оборони РФ поширили інформацію про перегрупування військ РФ на півдні України, однак згодом спростували цю інформацію, пояснивши публікацію цієї новини як “помилку”.

Про це повідомляє Hromadske.

Пропагандистське видання РБК з посиланням на російське міноборони повідомило, що командування угруповання військ “Днєпр” нібито вирішило “перекинути війська на більш вигідні позиції”.

У повідомленні зазначалося, що окупанти “розташовуватимуться на схід від річки Дніпро”. Також російські пропагандистські медіа заявляли, що після “перегрупування” “Днєпр” має переспрямувати частину своїх сил на інші напрямки, щоб залучити їх до російського наступу.

Серед тих, хто оприлюднив новину про “перегрупування”, були пропагандистські РИА Новости й ТАСС. Пізніше вони “анулювали” ці публікації.

Російське медіа РБК пояснило, що “ануляція” означає, що новину вважають такою, яка “вийшла помилково”. Згодом російське міноборони в коментарі РБК заявило, що розсилання “хибного повідомлення” від імені пресцентру міноборони є “провокацією”, передає ІМІ.

Водночас російський Telegram-канал “Осторожно, новости” з посиланням на джерела пропагандистського РИА Новости написав, що інформація нібито надійшла з фейкового акаунту міністерства. Ресурс заявив, що його буцімто “можуть вести з території України”.