На лівобережжі Херсонщини у водозабірних свердловинах продовжує знижуватись рівень води

02 Листопада 2023, 14:05

Росіяни стверджують, що зниження рівня води у свердловинах на окупованій ними частині Херсонської області поступово перетворюється на серйозну проблему. Окупанти обіцяють вирішити питання бурінням нових свердловин, та чи змінить це ситуацію – велике питання.

Про проблему з водою у своєму Telegram-каналі повідомив так званий “голова уряду Херсонщини” Андрєй Алєксєєнко.

Найгостріша проблема в 15-кілометровій зоні зараз навіть не складна оперативна обстановка, а вода. У старих свердловинах поблизу Дніпра її рівень знижується у кілька сантиметрів на день. Тому частину їх розчищаємо, щоб підвищити дебет води. Водночас буримо нові свердловини різної глибини – у Каховці, Софіївці, обох Лепетихах та інших селах”, – зазначив голова фейкового “уряду”. 

Проблеми з водою в регіоні почались після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС. Окупанти сподіваються вирішити проблему бурінням нових свердловин, та навряд чи це вирішить проблему, адже ці заходи не піднімуть рівень ґрунтових вод, який чимдалі знижується. Небезпека зневоднення існує не лише в Херсонський області. Пересохлий внаслідок дій росіян Північнокримський канал забезпечував водою також і частину Запорізької області.