Росіяни штрафують підприємців на лівобережжі Херсонщини, намагаючись стримати зростання цін

07 Січня 2024, 14:46

Фото: російські ЗМІ.

Окупаційна так звана “влада” продовжує свою “боротьбу з цінами” на товари і послуги на окупованій частині Херсонщини. Поки що найдієвішим засобом для цього росіяни вважають накладення штрафів на підприємців, які, на їхню думку, продають товари дорожче за встановлену “цінову межу”.

Про це у своєму Telegram-каналі зазначив так званий “голова уряду Херсонщини” Андрєй Алєксєєнко.

З вересня почали реально штрафувати тих, хто завищує ціни на соціальні продукти і товари першої необхідності або не бере їх у продаж. За цей час штрафи до 100 тисяч рублів винесено 49 магазинам та підприємцям із різних районів області. Загалом комісії, за підсумками перевірок, оформили 641 припис про усунення різних порушень”, – зазначив він. 

Таким чином, росіяни фактично проводять політику централізації та одержавлення економіки на лівобережжі області, адже приватні підприємці, через встановлені обмеження, залишаються без прибутків, що змушує їх закривати свої бізнеси. Стратегію “радянізації” бізнесу на окупованій частині Херсонщини у своєму інтерв’ю також підтвердив так званий “губернатор” регіону Володимир Сальдо. Він зазначив, що “на території Херсонської області тривають воєнні дії, відповідно, тут ще не зовсім правильно діють закони ринкової економіки, тому в ціноутворення доводиться втручатися”.