Жителю Чорнобаївки, який, керуючи захопленим підприємством, змушував працівників голосувати на псевдореферендумі, загрожує 10 років ув’язнення

27 Жовтня 2023, 12:21

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

10 років позбавлення волі з конфіскацією майна загрожує черговому колаборанту – жителю Чорнобаївки, який, керуючи захопленим підприємством, змушував працівників голосувати на псевдореферендумі за приєднання тимчасово окупованої території Херсонщини до складу РФ.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винним у колабораційній діяльності жителя села Чорнобаївка Херсонської області (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Йому судом призначено покарання – 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.
Доведено, що у червні 2022 року засуджений, перебувавши незаконно призначеним на посаду так званого «заступника директора» захопленого окупантами КП «Агрофірма радгосп Білозерський», змушував працівників підприємства брати участь у псевдореферендумі щодо виходу Херсонської області зі складу України і приєднання до РФ тимчасово окупованої території. Тим, хто не візьме участь у фейковому процесі,  колаборант погрожував невиплатою зарплатні.
У день «виборів» зловмисник  особисто перевозив скриньку та бюлетені для голосування, займався агітацією на підприємстві, а також робив публічні заклики у підтримку дій країни-агресора.