Сальдо обіцяє “націоналізувати” майно проукраїнських підприємців на лівобережжі Херсонщини

26 Жовтня 2023, 14:51

Так званий “губернатор” окупованої частини Херсонщини Володимир Сальдо вкотре обіцяє “націоналізувати” майно підприємців, які відмовляються співпрацювати з росіянами. За його словами, окупанти вже розробили законодавчу базу для експропріації майна.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

“В Херсонській області створили законодавчу базу для націоналізації активів українських олігархів та політиків, які зайняли ворожу позицію щодо Росії. Усі такі об’єкти у нас на контролі. Створено відповідну законодавчу базу”, – зазначає Сальдо. 

Зрозуміло, що під виглядом “націоналізації” херсонські колаборанти просто вирішили “віджати” бізнеси місцевих підприємців. Як повідомлялось раніше, росіяни готуються до процесу “націоналізації” підприємств на окупованих територіях Херсонщини. Під цим терміном вони мають на увазі примусове відчуження приватної власності, тобто, фактично конфіскацію. “Націоналізації” підлягають підприємства здебільшого аграрної сфери, керівники яких відмовились співпрацювати з окупантам або просто виїхали з лівобережжя Херсонщини.