На лівобережжі Херсонщини “націоналізовуватимуть” землі фермерів, які відмовились співпрацювати з росіянами

28 Вересня 2023, 15:45

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

Росіяни готуються до процесу “націоналізації” підприємств на окупованих територіях Херсонщини.  Під цим терміном вони мають на увазі примусове відчуження приватної власності, тобто, фактично конфіскацію. “Націоналізації” підлягають підприємства здебільшого аграрної сфери, керівники яких відмовились співпрацювати з окупантам або просто виїхали з лівобережжя Херсонщини.

Про це   інтерв’ю кримським ЗМІ розповів колаборант Рустем Німетуллаєв.

У Херсонській області планують провести повну інвентаризацію компаній та підприємств, чиї власники поїхали з території області або не хочуть працювати у російському правовому полі. Попередній список уже є. Як кажуть, святе місце порожнім не буває, є підприємці, інвестори, які хочуть жити і розвиватися на Херсонщині. Наше першочергове завдання – це збереження робочих місць, це надходження податків до бюджету”, – зазначив Німетуллаєв.

Колаборант називає фактичний віджим приватної власності “кримським варіантом” і наголошує, що більшість фермерів лівобережжя Херсонщини отримали російські документи та перереєстрували свої виробництва за російським законодавством.