Окупанти призначили новим гауляйтером Верхнього Рогачика Віталія Васютинського, фермера з Каланчака

24 Жовтня 2023, 10:43

Фото: відкриті джерела.

20 жовтня 2023 року російські окупанти звільнили з посади гауляйтерку Верхньорогачицької селищної громади Каховського району Херсонщини Валентину Бєланову. Замість неї призначили Віталія Васютинського, фермера-колаборанта з Каланчака Скадовського району, колишнього директора київської будівельної компанії «Валдіс». Крім нього у Верхньому Рогачику засвітився зрадник з Херсона Сергій Захаров.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на окупаційні пабліки і власні джерела.

На минулих вихідних окупанти опублікували пропагандистський відеосюжет з Верхнього Рогачика Каховського району, де назвали Валентину Бєланову, колишню касирку «Ощадбанку» ексголовою російської адміністрації громади. За інформацією загарбників, замість неї новим гауляйтером Верхнього Рогачика 20 жовтня вони призначили Віталія Васютинського.

«Не допомогло Бєлановій голосування на «виборах» і обслуговування окупантів. Адже саме вона добровільно займалася розселенням військових РФ у будинках своїх земляків», – сказали ЦЖР мешканці Верхнього Рогачика.

Новий гауляйтер Васютинський Віталій Павлович, 19 вересня 1982 р. н. є зрадником зі стажем. Він уродженець селища Каланчак Скадовського району, в 2022 році одразу перейшов на бік ворога і працював на нього спочатку головним спеціалістом фінансового відділу окупаційної адміністрації Каланчака, потім начальником «відділу ЖКГ і благоустрою», а останнім часом – заступником гауляйтера Каланчака. Проте він мріяв про більш високі посади, про що чесно зізнався у своїй анкеті для нещодавно проведеного загарбниками пропагандистського заходу «Лидеры возрождения».

Віталій Васютинський закінчив у 2006 році Київський політехнічний інститут. Згодом працював менеджером «Дельтабанку» і спеціалістом з обліку цінних паперів ЗАТ «Фундація індустріального розвитку». З 2007 по 2014 роки очолював будівельне ТОВ «Компанія «Валдіс» у Києві, співзасновником і співвласником якого він досі є. Сама компанія перебуває зараз у стадії припинення. З 2014 року Васютинський займався фермерством: вирощував зернові культури і овочі в рідному Каланчаку.

Також, як повідомляє Центр журналістських розслідувань, у Верхньому Рогачику засвітився Захаров Сергій Олександрович, 22 серпня 1971 р. н. До травня 2022 року він був на заробітках у Польщі, повернувся до тимчасово окупованого Херсона, де окупанти призначили його «директором» захопленої Херсонської школи №52. Невдовзі після того він втік на лівобережну частину Херсонщини і зараз працює на росіян начальником окупаційного відділу освіти Верхнього Рогачика.

Колаборант Сергій Захаров. Фото: скрінщшот з відео.

Раніше повідомлялось, що сільським господарством на лівобережжі Херсонщини “керуватиме” Санал Адьяєв з Калмикії.