Сільським господарством на лівобережжі Херсонщини “керуватиме” Санал Адьяєв з Калмикії

23 Жовтня 2023, 12:33

Санал Адьяєв. Фото: відкриті джерела.

Росіяни продовжують призначати на окуповану частину Херсонщини керівників з різних регіонів своєї держави. Черговим “гастролером” став калмик Санал Адьяєв, що керуватиме на ліобережжі області фейковим “Міністерством сільського господарства”. На цій посаді Адьяєв змінив місцевого колаборанта Петра Збаровського.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Новим керівником Міністерства агропромислового комплексу та продовольчої політики Херсонської області призначено Санала Адьяєва. Петро Збаровський, який обіймав раніше посаду виконувача обов’язків Міністра агропромислового комплексу та продовольчої політики Херсонської області, залишив свою посаду”, – йдеться у повідомленні. 

Новий окупаційний міністр АПК Херсонщини Адьяєв Санал Борісович народився 3 січня 1971 року в селищі Большой Нарин Республіки Калмикія. Він працював слюсарем у радгоспі «Джангар», головним агрономом місцевого управління Держсільгоспслужби, головним спеціалістом відділу рослинництва і землеробства Міністерства сільського господарства і продовольства Калмикії, директором державного підприємства «Харада» в Елісті, директором Калмицького філіалу Всеросійського науково-дослідницького інституту гідротехніки і меліорації імені А. Костякова, обирався депутатом Народного Хурала (місцевого парламенту) Республіки Калмикія і був головою адміністрації Октябрського районного муніципального утворення.

Санал Адьяєв двічі був міністром сільського господарства і продовольства Республіки Калмикія, однак довго на цій посаді не затримувався. У вересні 2020 року його звільнили офіційно через «втрату довіри», іншими словами – за корупцію. Він призначив на одну з посад у міністерстві свою родичку і виплачував їй щедрі премії за рахунок російських платників податків.

Тепер корупціонер “керуватиме” незаконним “Міністерством сільського господарства” на окупованій території Херсонщини.

Раніше повідомлялось, що окупанти призначили Олександра Дудку головою так званої “адміністрації” у Скадовську.