Окупанти призначили Олександра Дудку головою так званої “адміністрації” у Скадовську

23 Жовтня 2023, 12:11

Колаборант Олександр Дудка. Фото: відкриті джерела.

Російські загарбники призначили 57-річного Олександра Дудку, який до цього працював головою окупаційної адміністрації сусіднього курортного селища Лазурне, новим гауляйтером Скадовської міської територіальної громади на Херсонщині. 20 жовтня 2023 року він прийняв присягу на вірність ворогу.

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

За інформацією з окупаційних пабліків, 20 жовтня новим головою незаконно створеної росіянами адміністрації Скадовської громади на Херсонщини призначений Дудка Олександр Петрович, 29 квітня 1966 р. н. Того ж дня він прийняв присягу на вірність загарбникам.

Раніше Дудка очолював комунальне підприємство «Лазурне» курортної Лазурненської громади Скадовського району і був другим після місцевого голови-зрадника Сергія Бєліка гауляйтером селища Лазурне.

За даними Центру журналістських розслідувань, Олександр Дудка родом з Полтавської області, де довгий час служив у карному розшуку. Дудка прославився, зокрема, тим, що публічно погрожував позбавити інсуліну і інших життєво важливих ліків усіх мешканців Лазурного, які з якихось причин не отримали паспорт РФ.

Перед Олександром Дудкою гауляйтером Скадовська був Сергій Швайко, колишній моряк і водій. Про його подальшу долю окупанти не повідомляють. Відомо, що Швайка «обрали» депутатом так званого Скадовського муніципального округу. А ще 19 жовтня російські пропагандистські Telegram-канали написали, що Сергій Швайко як голова місцевої окупаційної адміністрації відвідав місце ракетного обстрілу в Скадовську.

Раніше повідомлялось, що керувати окупованою Новотроїцькою громадою продовжить масажистка Євгенія Кузьменко.