Половина росіян відмовляється продавати переселенцям з Херсонщини свої квартири

27 Вересня 2023, 11:53

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

У росіян виникли чергові проблеми з отриманням коштів за так званими “житловими сертифікатами” для херсонських переселенців. Понад третина власників квартир, котрі вирішили продати свою нерухомість херсонцям, в результаті грошей від своєї держави досі не отримали. Це стало причиною того, що половина росіян відмовляється продавати квартири “евакуйованим” з Херсонщини.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

“Всі ці проблеми явно позначилися приблизно півроку тому. Дійшло до того, що власники почали публікувати оголошення, що не продають нерухомість під херсонський сертифікат. Або вимагали у цьому випадку плюс 400 тисяч до ціни. Мало хто хоче чекати на надходження коштів. Тим більше, що останнім часом очікування виплат сягнуло 4 місяців. І на сьогоднішній день картина така, що 50% власників житла не хочуть продавати нерухомість під херсонські сертифікати”, – розповідають російські рієлтори. 

Також російські ЗМІ повідомляють, що 30% тих росіян, що все ж таки погодились продати свою нерухомість за херсонським сертифікатом, грошей не отримали взагалі. Виплати не надходять, через брак на них коштів у держбюджеті. Ця інформація стосується Краснодарського краю, але тенденція прослідковується загалом на всій території Російської Федерації.

“У червні поточного року на офіційному сайті з’явилася інформація, що у регіоні було видано майже 11 тисяч сертифікатів на купівлю житла жителям Херсонської області. Але при цьому сплачено трохи більше 7000 з них. Тобто близько 30% власників перебували у режимі очікування таких необхідних виплат”, – зазначають росіяни. 

Раніше повідомлялось, що росіяни вчергове відмовили сім’ї переселенців з Херсонщини у безкоштовному житлі та грошових виплатах.