Росіяни вчергове відмовили сім’ї переселенців з Херсонщини у безкоштовному житлі та грошових виплатах

24 Вересня 2023, 13:37

Чергова сім’я херсонських переселенців, що повірила в обіцянки росіян, залишилась ні з чим. Валерій Ліханов і Наталія Кравченко разом із своїми шістьма дітьми переїхали до російської Тюмені, розраховуючи отримати там безкоштовне житло і 100 тисяч рублів як біженці. Та не сталося, як обіцялося. 

Про це повідомляють російські журналісти.

Багатодітна родина переїхала до Росії з села Наталіївка, що на Херсонщині. Виїжджати з рідного дому вони не хотіли, але були налякані активізацією воєнних дій на лівобережжі області після звільнення Херсона. Переселенці розповідають, що часто через їхнє селище йшла техніка, а біля будинку тижнями лежали трупи російських солдатів. Проте ці біженці вже починають шкодувати, що покинули свій дім, адже в Росії вони не отримали нічого з обіцяного. 

“Запевняли, що сертифікат отримаємо. Думали, якщо сюди потрапимо, то 100 тисяч дадуть, квартиру дадуть. А в результаті нічого не дали. Причина — наше село не входить у територію, що належить до району бойових дій. І що нам робити? Як нам бути? Навіть дитячі не можемо оформити. Бо грошей нема, щоби з’їздити до Тюмені”, — каже Наталя Кравченко. 

Вже у Тобольську сім’я отримала російські паспорти. Але майбутнього без грошей і житла вони не бачать. До закінчення так званої “СВО” переселенці будуть змушені залишатися у готелі. А після закінчення війни цієї можливості у них не буде: їх просто виженуть на вулицю. 

Одночасно населення Тюмені у коментарях  під цією публікацією традиційно виявляє свою “гостинність” до херсонців, зазначаючи що вони не збираються “годувати переселенців”.