Черги на Керченському мості: охочі в’їхати в окупований Крим із Кубані стоять до 5 годин, затор – 6,5 кілометрів

02 Липня 2023, 19:03

Починаючи з суботи, 1 липня, на Керченському мосту величезні черги: охочі в’їхати в окупований Крим із Кубані стоять до 5 годин, утворився затор 6,5 кілометрів, передає Центр журналістських розслідувань.

Як повідомляє оперативний штаб Краснодарського краю, 1 липня затор був 9 кілометрів

Так званий «глава мінтрансу Криму» Микола Лукашенко заявив, що проводить моніторинг з огляду. За його словами, пробка утворилася через те, що деякі водії проходять перевірку багажу понад дві години. Він наголосив, що на пропускний пункт відправлено додаткових співробітників служби огляду, посилено контроль за їх роботою.

У «мінтрансі Криму» заявили, що кількість постів огляду збільшена.

«При транспорті, що постійно прибуває, на даний момент, зупинили зростання черги. Ведеться оптимізація оглядових робіт», — йдеться у повідомленні.

Затор на Керченському мості 2 липня 2023 року Фото: РИА Новости

Згодом у відомстві уточнили, що черга з автомобілів, що утворилася з боку Криму, повністю усунули до ранку неділі, станом на 11:00 пробка розтяглася на 0,1 км. З боку Краснодарського краю черга на 11:00 становить 7 км, час очікування – до 5 годин.

Так званий «сенатор ради федерації від Криму», колаборант Сергій Цеков заявив, що «після обстрілу Керченського моста 8 жовтня 2022 року» «рівень захисту значно збільшений». Він зазначив, що «за можливого завдання удару ЗСУ по даному об’єкту інфраструктури може відбутися ескалація конфлікту».

«Рівень захисту Кримського мосту був значно підвищений після диверсії. Тому я вважаю, що зараз вона на досить високому рівні», — пояснив Цеков.

За інформацією російських ЗМІ, очевидці розповідають, що ввечері 1 липня стояли у пробці до п’яти годин.